Robotí autostop aneb nepropadáme panice! (Ručník sebou)

16. 09. 2018 13:05:40
Pustit robotí holku samotnou na stop? Nápad, který mění dějiny robotiky i autostopu. A Vy nemusíte u toho jen být. Můžete se stát součástí a tuhle jízdu si pekelně užít ;-)

Dobrý den, ahoj,

i roboti chtějí cestovat stopem. Záležitost je to zcela jistě adrenalinová, doposud jediný uskutečněný pokus skončil pro robota smrtí. Nám je ale jasné proč. Neměl sebou ručník.

Matylda je interaktivní humanoidní robot z naší dílny. Má nejen ručník, ale i odvahu a chuť, vydat se stopem po republice a dokázat, že na své cestě získá nejen skvělé zážitky, ale také nové přátele mezi vámi. No a samozřejmě že bude prvním robotem na světě, který autostop ve zdraví přežije :-)

U toho zkrátka nelze chybět.

A kdo, že jsme?

Jsme OpenTechLab Jablonec nad Nisou (malá technologická laboratoř, otevřená veřejnosti). Uvnitř laboratoře naleznete Radku a Michala, dva nadšence i odvážlivce, kteří se neváhají vydat až tam, kam dosud lidská noha nevstoupila :-)

Radka si vzala za úkol být větrem pod Michalovými křídly a strážcem jeho letu. Michal si plní sny z dětství a staví roboty. Nejen.

Baví nás tvořit a také pomáhat druhým v jejich tvorbě. Baví nás rozšiřovat lidem obzory, co všechno dnes mohou. A samozřejmě máme rádi výzvy :-)

Na začátku Matyldího příběhu

Takže proč jsme se rozhodli dovolit Matyldě vydat se stopem mezi vás? Nebudeme Vám lhát, je za tím velká příležitost dosáhnout rekordu s prvním robotem obecně, který stopem procestoval ČR, ale také prvním stopujícím, skutečně, humanoidním robotem na světě. No a samozřejmě nás motivuje také naše velká zvědavost, skloubená s hrdostí na Matyldu a důvěrou v její schopnosti i vaší laskavost na cestách.

Ono totiž poslat na stop takovou mladou, křehkou, robotí dívku, není zrovna bez adrenalinu. Vždyť se narodila teprve letos. Z druhé strany - je to přece i vaše výborná příležitost, se s Matyldou důvěrně seznámit ;-) Zkrátka nepropadáme panice, toužíme to udělat :-)

Možná to nevíte, ale Matylda není rodilá stopařka. Původně byla sestrojena jako univerzální humanoidní robot pro vzdělávání, zábavu, terapie i tvorbu umění. Bude tak skutečně prvním univerzálním humanoidem na světě, který bude samostatně cestovat stopem.

A prozradíme Vám ještě jedno malé tajemství, Matylda sebou ponese malinké, ale důležité poselství. Neodhalíme Vám jej však nyní. To učiní až sama Matylda během své cesty ;-)

S Vámi až do cíle

A jak jsme mysleli na praktickou stránku věci? Cílem Matyldího stopařského počinu nemůže být nic jiného, než Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově. Trasu, kudy do cíle Matylda pojede, ale určujete Vy :-) A to nejen tím, kam a jak naší robotí holku dovezete.

Součástí je Matyldina zastávka na stopu – tak může zavítat přímo k Vám domů a když jí to dovolíte, může i přenocovat. Tušíme tak, že cestování zabere Matyldě nejméně měsíc.

Celý příběh Matyldy a jejího robotího autostopu budeme sdílet v reálném čase. V mapách, na facebooku i mobilní aplikaci. Sama Matylda každou hodinu pro Vás vyfotí fotku ze svých cest a pošle Vám jí na své facebookové stránky i do mobilní aplikace.

Matyldí facebookové stránky jsou samozřejmě k dispozici i pro Vás, například ke sdílení fotek a zážitků s Matyldou. Staňte se fanouškem Matyldy už teď a nic Vám neunikne:

https://www.facebook.com/RobotMatylda/

Až Matylda dorazí do cíle, čeká na ní zápis do knihy rekordů a slavnostní předání do muzea. Srdečně jste zváni :-) Vždyť bez Vás by to zkrátka nešlo.

Autor: Michal Seidl | neděle 16.9.2018 13:05 | karma článku: 8.55 | přečteno: 423x

Další články blogera

Michal Seidl

Trifid 1 - první zaznamenaný opakovaný pokus o sebevraždu v rostlinné říši?

Trifid 1 - první zaznamenaný opakovaný pokus o sebevraždu v rostlinné říši nebo jen fatální omyl v úsudku prostředí málo znalé pelargonie? Aneb z deníku šíleného vědátora.

11.1.2023 v 17:33 | Karma článku: 13.83 | Přečteno: 246 | Diskuse

Michal Seidl

První projev nově jmenovaného předsedy vlády ČR (jaký asi nikdy nezazní):

Vážení občané, lidé této země, poslední dva roky změnily svět i nás samé k nepoznání. A bohužel, většinou ne k lepšímu.

20.11.2021 v 11:53 | Karma článku: 25.62 | Přečteno: 875 | Diskuse

Další články z rubriky Pozvánky, akce

Pavla Drahoňovská

Co se skrývá v trávě

Pozvánka na výstavu přírodních makro fotografií do městské galerie v Chrastavě. Galerie je v informačním centru na náměstí. V budově je i muzeum se sklepením.

31.1.2024 v 14:48 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Táňa Lišková

Co takhle trochu Pekla v županu?

Další a opět jedinečné improvizované představení od Fofr v Županu už příští týden na Staromáku! Pokud Vás neodnese čert, tohle si nenechte ujít.

29.11.2023 v 12:38 | Karma článku: 3.52 | Přečteno: 82 | Diskuse

Martina Mičková

Lego výstava

Patříte mezi milovníky LEGO kostiček jako naše rodina? Tak si možná naplánujte výlet do Olomouce. Něco se tam totiž chystá...

14.11.2023 v 19:35 | Karma článku: 5.48 | Přečteno: 172 | Diskuse

Táňa Lišková

Co s načatým večerem? Přijďte se podívat na Improvizaci!

Co s načatým večerem, když ve čtyři je tma? Přijďte se podívat na divadelní improvizaci - představení, kde nic není předem připravené a kde scénář vytváříte i Vy sami :) Napište si do diáře 7. listopadu v 19:30 v Hybernské 4!

10.10.2023 v 16:26 | Karma článku: 4.01 | Přečteno: 88 | Diskuse

Simona Procklová

Znáte moravské Versailles?

Věřím, že většina lidí žijících na Vysočině odpoví na tuto otázku, že samozřejmě ano. A určitě i milovníci historie a kultury z celé Moravy tuto barokní památku a dominantu města Jaroměřic nad Rokytnou znají.

10.7.2023 v 9:03 | Karma článku: 9.40 | Přečteno: 166 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1154

Jsem otcem 3 dětí a mým životním cílem je prožít plný život. Zanechat za sebou svět lepší, než do jakého jsem se narodil. Pro ty, kteří přišli po mně.

Pracuji ve výzkumu lidského mozku a jeho propojení s počítačem. Mám rád exaktní vědy, jako fyziku a matematiku. Cizí mi však nejsou ani vědy behaviorální, ostatně, také velmi souvisí s mou prací.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...