Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někteří lidé v této zemi si myslí, že je správné upírat jim méně sympatickým osobám některá práva.

Zajímalo by mne, zda by současní "obhájci" Smetany křičeli stejně usilovně, že je to politický vězeň, kdyby ten pán místo pana Langera pomaloval pana Zemana, pana Okamuru, nebo pana Konvičku.

3 3
možnosti
Foto

Milý Ondřeji, tady přeci vůbec nejde o Smetanu, ale o principy, na kterých se tváříme, že stojí naše společnost. Otykadlený Langer na předvolebním plakátu = 100 hodin prospěšných prací + zaplacení 15 tis., zcizená a zničená standarta = není co řešit, nejsme v totalitním státu.

2 1
možnosti

Píšete, že pomalováním plakátu nebyla snížena jeho funkčnost.

Ptám se: Byla by snížena funkčnost nemovitosti nebo vašeho automobilu, kdybych tam nasprejoval onen známý klasické kosočtverec na výšku s delší úhlopříčkou, přičemž tu kratší bych už nenasprejoval? Zcela určitě nikoli. Na funkci by to nemělo žádný vliv, ba dokonce kdyby majitel pracoval jako rostlinář, tak ani na tuto funkci by to žádný vliv nemělo.

Avšak když mi něco nepatří, nemám to nijak poškozovat nebo upravovat, a to dokonce ani tehdy, když to na funkčnost doopravdy nemá žádný vliv, protože auťák vás z místa A do místa B spolehlivě doveze i v případě, že je posprejovaný a dům vás před deštěm, před mrazem v lednu nebo před tropickým vedrem v červenci ochrání stejně tak dobře.

A Romanu Smetanovi ten plakát prostě nepatřil.

3 4
možnosti
Foto

Nezlobte se na mne, ale nezavání demagogií postavit na roveň dům a předvolební agitku? Jen se ptám...

3 3
možnosti

Jdu do obchodu a koupím si zboží. Když odcházím od pokladny, přiběhne člověk a zboží mi zničí. Proč? Protože prý jsem politik a on vyjádřil svůj názor. Mám chtít po něm náhradu? To je nemorální.

2 1
možnosti
Foto

Vizte odpověď na komentář p. Slavomíra Beneše - porovnávat lze pouze porovnatelné. Mezi zbožím z obchodu a vylepeným předvolebním plakátem je opravdu velký rozdíl...

2 2
možnosti

Jelikož jste ekonomický architekt, odpouštím vám právní analfabetismus. Co vám neodpustím je buď totální neinformovanost, nebo úmyslná demagogie.

2 3
možnosti

I když voličům Zemana je tahle jednoduchost uvažování vlastni:-P

2 1
možnosti

moc hezky napsáno !

4 3
možnosti

Tak nemůžu z vašeho článku pochopit jestli srovnáváte pachatele,nebo činy?Pachatelé(Smetana,Ztohoven),jsou obyčejní kašpaři-slovy Kalouska ke Ztohoven -militantní hlupáci,protože by museli namalovat tykadla,vyvěsit trencle voličům,kteří se přímo podílejí na zvolení politiků.Pokud srovnám činy,tak tresty jsou měřeny neuvěřitelně dvojím metrem,když přihlédnu,že Smetana nezničil předmět významné hodnoty.

6 2
možnosti
Foto

Srovnávám činy. Pachatelé jsou z mého úhlu pohledu nepodstatní, neb před zákonem jsou si všichni rovni (či spíše dle práva mají být).

1 0
možnosti

R^

Díky za připomenutí! Zvláště dnes si to musíme uvědomit, když se chystáme k volbám.

Moc politika Ivana Langera (ODS) dosud trvá, jak jsme zjistili nedávno, i když je politik v zákulisí. Státní zástupce a policie šlápli Ivanu Langerovi na kuří oko. Odpovědí byla reorganizace policie se zrušením jediného útvaru policie fungujícího jednoznačně v zájmu společnosti bez ohledu na vrcholné politiky. Kdo ten útvar zlikvidoval? Milan Chovanec z ČSSD s prezidentem policie Tuhým. Je to snad znamení, že Opoziční smlouva Klause se Zemanem, tedy ODS s ČSSD, je dosud funkční?

Na případu Ivana Langera z ODS prokazujete pro demokracii zhoubné propojení moci zákonodárné, výkonné a soudní. A to je vážná věc! Bohužel, politici ODS se z tohoto propojení dosud nevymanili!!! A ČSSD jakbysmet!

:-)

3 4
možnosti

Mínusy převažují. Znamená to, že je nám ohrožení naší demokracie lhostejné?

0 0
možnosti

Plácáte nesmysly. Svoboda šel do báně kvůli vlastní hlouposti, anebo proto, že se chtěl státi mučedníkem.

5 5
možnosti

Řidič Smetana šel do báně pro nestoudné propojení moci soudní, zákonodárné a výkonné!

4 5
možnosti

Smetana není žádný disident a vězeň svědomí. Pokud by byl, nebojácně by se ke svému "hrdinskému" činu přiznal. Což se nestalo - napráskal ho kolega asi po týdnu, kdy Dopravní podnik začal vandalismus vyšetřovat. Soudkyně Langerová mu nabízela možnost svého odchodu z důvodu možné podjatosti, ale Smetana neměl nic proti tomu, aby jeho záležitost řešila.

Pak už jen koukal na humbuk, který kolem jeho případu vznikl a role, kterou mu lidé vašeho ražení přisoudili, se mu začala líbit.

Toť vše.

8 1
možnosti

Možná, že řidič Smetana je trouba, ale Markéta Langerová věděla, že je ve střetu zájmů a ze své pozice neodstoupila.

3 4
možnosti
Foto

Smetana byl kašpar, který si tak mo přál jít do vězení, až svého víle dosáhl. On není žádným politickým vězněm; tím jen plivete do tváře skutečným politickým vězňům. Rv

9 7
možnosti

Máte pravdu, že Smetana "politickým vězněm" není. Ovšem myslím, že zde jde o něco jiného. Srovnání průběhu a výsledku dvou kauz - tykadla vs. trencle. A tam to opravdu zavání rozdílnými metry.

8 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS